• Loading
  • ETKİNLİKLER
    TAKVİME BAK
      Gelecek etkinliğimiz bulunmamaktadır.
  • TR
KAPAT
GERİ

YURT DIŞINDA LİSE

Eğitim Olanakları ve Seçenekleriniz

Vize

 

Kanada vizeleri tiplerine göre 4 çeşittir. 

1. Okuma izni (Öğrenci vizesi ) 
2. Çalışma izni ( Çalışma vizesi ) 
3. Geçici oturma izni (Ziyaretçi vizesi ) 
4. Kanada’da göçmenlik (Sürekli oturma vizesi ) 

Öğrenci Vizesi (Study Permit) 
Kanada'da eğitim aldığınız süre boyunca ülke içerisindeki resmi statünüzü belirleyen belgedir. S1 olarak adlandırılan bu vize Kanada'da altı ay veya daha fazla süreyle eğitim alacak öğrencilere verilir. Bu vize öğrencilere Kanada'ya giriş yaparken hava alanında vize yetkilileri tarafından verilir. 

Öğrenci vizesi her ne kadar ülkeye giriş yaparken veriliyorsa da öğrencilerin Kanada'ya giriş vizesi başvurularını Türkiye'den yapmaları gerekmektedir. Giriş vizesi, başvurunuzun onaylandığını ve Kanada'ya giriş yapabileceğinizi gösteren ve pasaportunuza basılan bilgi etiketidir. Giriş vizesinin üzerinde belirtilen süre boyunca Kanada'ya istediğiniz kadar giriş çıkış yapabilirsiniz. Giriş vizenizi ülkeye girişte vize yetkililerine gösterdiğiniz zaman öğrenci vizenizi hazırlayacaklardır. Genellikle öğrenci vizesinin süresi giriş vizenizin süresi ile aynıdır. Bazı durumlarda yetkililer öğrenci vizesini giriş vizesinden daha uzun süreli verebilir. Giriş vizenizin süresi dolduktan sonra ülkeden çıkış yaptığınızda elinizde bulunan öğrenci vizesi ile Kanada'ya tekrar giriş yapamazsınız. Bu durumda tekrar giriş vizesi almanız gerekmektedir. 

Kısa Dönem Öğrenci Vizesi 

SX-1 olarak adlandırılan bu vize Kanada'da altı aydan kısa süreli eğitim alacak öğrencilere verilen vizedir. S1 öğrenci vizesi prosedüründen farklı olarak, SX-1 vizesinde pasaportunuza etiket olarak basılan giriş vizesi aynı zamanda öğrenci vizeniz olacaktır, yani ülkeye giriş yaparken size ayrı bir öğrenci vizesi belgesi verilmeyecektir. 

S1 vizesi genellikle öğrencilerin Kanada'ya tek giriş yapmalarına imkân sağlar. Kanada'ya ilk girişinizi yaptıktan sonra çıkış yaparsanız vizenizin süresi bitmemiş olsa bile ülkeye tekrar giriş yapamazsınız. Bunun tek istisnası ABD'ye yapacağınız çıkışlardır. Kanada ve ABD arasında geçerli olan uygulamaya göre ABD'ye gerçekleştireceğiniz ziyaret sonrası pasaportunuzda tek girişlik vizeniz olsa bile Kanada'ya tekrar giriş yapabilirsiniz. Eğer Kanada'da kalacağınız süre boyunca ABD dışında ülkeleri (Türkiye gibi) ziyaret etmek istiyorsanız, vize başvurunuz sırasında çok girişli vize almak istediğinizi belirtebilirsiniz. 

Quebec Öğrenci Vizesi (CAQ - Certificat d'acceptation du Quebec) 

Eğer Kanada'nın Quebec eyaletinde okumak istiyorsanız, Ankara'da bulunan Kanada Konsolosluğu'na yapacağınız vize başvurusuna ek olarak Quebec'e de vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Bunun için istenilen evrakları posta ile Quebec'teki ilgili merkeze göndermeniz gerekmektedir. Quebec'ten alacağınız vize CAQ yani Quebec Kabul Sertifikası olarak adlandırılır. Vizeniz hazır olduğunda bir kopyası posta ile size, diğer kopyası ise doğrudan faks aracılığıyla Ankara'daki Kanada Konsolosluğu'na iletilir. Kanada Konsolosluğu, CAQ alındığının konfirmasyonu kendisine ulaşmadan giriş vizenizi pasaportunuza basmayacaktır. Bu nedenle Quebec vizesi başvurusunu konsolosluğa yapacağınız esas vize başvurusundan önce yapmanız süre açısından daha faydalıdır. Tüm prosedürleri tamamladıktan sonra elinizde pasaportunuza basılı olan giriş vizeniz, Quebec Kabul Sertifikanız ve Kanada'ya giriş yaparken alacağınız öğrenci vizesi bulunacaktır. 

Adres: 
Kanada Konsolosluğu 
Vize Bölümü 
Cinnah Caddesi 58 
06690 Çankaya 
Ankara 

Konsolosluk web sitesi: http://www.dfait-maeci.gc.ca/canada-europa/turkey/ 

Öğrenci vizeleri web sitesi: http://www.cic.gc.ca/english/study/index.html 

E-posta: ankara-im-enquiry@international.gc.ca 

Vize Telefon: (90-312) 409-2700 
Vize Fax: (90-312) 409-2714 

Çalışma Saatleri: 
Pazartesi - Perşembe: 08:30 - 17:45 
Cuma: 08:30 - 13:00 

*Kanada Konsolosluğu Pazartesi - Perşembe günleri arasında saat 9:00 ile 10:30 arasında halka açıktır. 

Vize Hakkinda Ek Bilgiler: 

Gerekli belgeler: 

• Doldurulmuş öğrenci vizesi başvuru formları 
• Application for a Study Permit Made Outside of Canada (2 sayfa) 
• Educational and Employment History (1 sayfa) 
• Additional Family Information (1 sayfa) (18 yaş altı ve üstü tüm öğrenciler) 
• En az 1 yıl geçerlilik süresi olan bir pasaport 
• Kanada’da tanınan bir eğitim kurulusundan, eğitim alanını ve süresini belirleyen bir kabul mektubu (akseptans) 
• Eğitim, ulaşım, konaklama ve diğer masrafları karşılayabileceğinize dair maddi durumunuzu gösterir evraklar (banka hesabi vs) 
• Okul masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir maddi bilgileriniz 
• Yasam masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir en az 10.000 Kanada Doları banka teminatı 

***Maddi durumunuz ile ilgili bilgiler; 
* Çalışıyor iseniz maaş bordrosu, toplam hizmet yılı, sosyal sigorta giriş bildirgesi ve izin belgesi, oda sicil kaydı, vergi levhası, son bir yıllık banka hesap dökümü, tapu ve diğer özel mülk belgeleri vs. 
* Çalışmıyor iseniz aileniz ile ilgili yukarıda belirtilen belgelerin yanında, veliniz tarafından verilecek Kanada’da kalacağınız süre boyunca eğitim ve yasam masraflarınızı karşılayacağına dair noter tasdikli taahhütname ve buna kanıt olarak Sunulacak maddi durum bilgileri
• Son altı ay içerisinde çekilmiş ve arkasında adi soyadı, doğum tarihi yazılı iki adet arka fon beyaz 5x5 cm vesikalık fotoğraf 
• Kanada’da yapacağınız eğitimin ileriye dönük planlarınıza ne ölçüde faydalı olacağını kısaca anlatan bir niyet mektubu 
• Cumhuriyet başsavcılığından alınacak iyi hal kâğıdı 
• Vize ücretinin herhangi bir Garanti Bankası şubesindeki 9091287 CAD numaralı hesaba yatırdığınıza dair banka dekontunun asli; öğrenci vize ücreti için $ 125 CAD’ dır. 

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR 
• Başvurular, gerekli ücret Büyükelçilik hesabına tam olarak yatmadığı sürece isleme alınmamaktadır. 
• Başvuru geri çekildiği takdirde ve vize talebi red olduğunda geri ödeme kesinlikle yapılmamaktadır. 
• Quebec eyaletinde eğitim için, Quebec hükümetinin vereceği bir onay belgesi gerekmektedir (CAQ). Okulunuz size CAQ ile ilgili gerekli formları gönderecektir ya da bu belgeden muaf olduğunuzu bildirecektir. 
• Başvuru formları İngilizce veya Fransızca olarak doldurulmalı ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır. 
• İmzasız, eksik yâda tam yanıtlanmamış başvurular iade edilir. Başvuru formları Türkçe doldurulduğu takdirde iade edilir. 
• Başvurunun iade edilmesi son kararın gecikmesine yol açabilir. 
• Başvurunuzu posta ile yapıyorsanız, güvenilir bir kurye veya kargo şirketi ile göndermelisiniz ve pasaportunuzun iadesi için de masrafları tarafınızca karşılanacak şekilde ayarlamayı yapmanız gerekmektedir. 
• Vize verme yetkisi yalnızca Büyükelçiliğe aittir ve Kanada’nın Göçmenlik Yasa ve Mevzuatı esas alınarak değerlendirilir. 
• Büyükelçilik, verilecek kararın birkaç gün gecikmesine yol açabilecek kişisel mülakata çağırma yâda başvuru ile herhangi bir belgeyi talep etme be Büyükelçiliğe sunulan evrakları hazırlayan kişi veya kuruluşla temasa geçerek herhangi bir belgenin doğruluğunu araştırma hakkini saklı tutmaktadır.

BAŞVURU FORMU

Kanada